Våga prova.

Jag fick rådet att skriva lite om detta från min första och bästa Yoga lärare hittills. Något jag verkligen rekommenderar om ni vill prova Yoga https://omyogaandwellness.com/ Lori fick mig verkligen att fastna för Yoga och dess utmaningar utan att få mig att kännas som skit som vissa lärare gjort sen dess.

Och detta var något jag tänkte skriva om ändå så här kommer ett försök.

Som många vet har jag gjort en viktresa sen 2011 från ca 180-190kg ner till dagens 85 men mitt mål var aldrig att gå ner vikt tro det eller ej. Det var för att slippa daglig migrän vilket jag är glad att säga jag har gjort. Under denna resa har jag märkt att när jag blev friskare och mer tränad så kunde jag göra mer saker som utmanade mig så väl fysiskt som psykiskt. Det har varit påfrestande att våga ta steget men belöningen har varit väl värt det.

Allt från första gången på gymmet till att gå på rock konserter till att ha på mig tights i Yoga. Det var dagar när mina fjärilar hade fjärilar i magen som satt och spydde men vad är det värsta som kan hända egentligen tänkte jag bara då.

Dem senaste åren har entusiasmen att bara göra samma saker dag in och ut falnat lite. In kommer Yoga, Bodypump, vatten ballerina, flygande yoga, Pilates och andra gruppträningar som jag aldrig i mina vildaste dar hade anat jag skulle göra ens för 3 år sen.

I år har jag även gått på min första rock konsert trots att jag inte är en musikälskare. Mer inbokade :). Första vattenballerina passet trots att jag nog kan drunkna i ett handfat.
Åt för första gången på en vegansk restaurang trots att jag älskar kött.

Och vet ni vad, jag gillade det mesta jag provade. Jag har gått på Yoga lektioner där läraren verkar vara mer intresserad av att få lön än lära ut. Jag har fått massage där man undrat om dem varit utbildade men för att VERKLIGEN veta om man gillar något får man ge det en chans.

Jag säger inte att alla måste börja träna utan jag säger gör något nytt.
Börja med meditation. Finns bra gratis appar.
Lär dig någon dans.
Gå på en ny restaurang varje gång du går på restaurang.
Lär dig kasta dart.
Läs (mer) böcker. Andra än du brukar.
Lyssna på annan sorts musik än du brukar.
Gå på konserter eller teater.
Lär dig stickning.
Ta på dig kläderna i en annan ordning på morgonen är tom något man kan göra för att bryta sina vanor och få hjärnan att tänka i andra banor.

Listan över saker att prova är oändligt stor. Tro mig jag försöker beta av nya saker hela tiden. 🙂

Tänk såhär på allt nytt som du provar. Vad är det värsta som kan hända?
Du gillar det inte…  Tänk OM du gillar det.

När du var barn så lärde du dig att cykla genom att ramla mer än 1 gång. Du brände dig mer än en gång på spisen innan du förstod det är en dålig idé.

Man brukar bara ångra sakerna man aldrig gjorde. Man ångrar sällan något man försökt.

Jag själv sitter här ikväll och planerar in vilka nya och skrämmande saker jag ska prova på för varför inte?

Så vad väntar DU på?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s